Bylinky do kuchyně a jejich jedovatí dvojníci
Příroda nám v každém ročním období nabízí záplavu rostlin.
Je jich kolem nás mnohem víc, než si obvykle uvědomujeme.
Zjara, v časném létě i v dalších měsících poskytuje mnoho zeleně i květů, jež se uplatňují jako zdroj vitaminů, příjemných chutí a léčivých účinků
Kniha Vás tímto úskalím vede srozumitelně a s přehledem.
Tato kniha nabízí možnost, jak spolehlivě poznat 90 všeobecně rozšířených poživatelných planých rostlin a jak je odlišit od podobných jedovatých nebo nepoživatelných druhů.
Chceme-li bylinky sbírat a uplatnit v kuchyni, musíme je znát.
Odpověď je někdy těžká, když rostliny jedlé, nepoživatelné a dokonce jedovaté jsou si často podobné - jako dvojníci.
Které jsou které?
ovšem - mnohé po pozření mají jedovaté účinky.
Ty, které nejsou jedlé, nám starosti nedělají,
Chlubí se svými barvami, nabízejí své listy i plody.
Sdílet na Twitteru
Sdílet na Facebooku