Candida (základní kniha a kuchařka)
Candida albicans žije v benigním stavu nerušeně v lidském těle.
Pokud jsou však vystaveny působení širokospektrých antibiotik, antikoncepčních tablet, steroidů, případně stravy bohaté na cukry, mohou se přemnožit a vyvolat nejrůznější zdravotní obtíže.
Deprese, podrážděnost, únava, alergie a migréna jsou pouze některými z příznaků.
Onemocnění se dříve léčilo - mimo různých druhů léků – přísnou dietou vylučující uhlovodany, která vyhladověla nejen kandidu, ale také pacienta.
Helen Gustafsonová, žena, která kandidózu nedávno prodělala, a Maureen O Sheaová, odbornice na výživu, spojily své síly a vytvořily tuto přehlednou příručku pro boj s kandidou.
Tabulka příznaků vás provede třemi stupni speciálně sestavené diety.
Každý dietní stupeň, díky více než šedesáti receptům vynikajících šéfkuchařů, se může stát opravdovou hostinou.
Jen si představte přísnou dietu, při níž můžete jíst senátní polévku, teplý salát z hřebenatek, kuře s pečenými červenými paprikami a dokonce celozrnný pšeničný chléb.
Obsah:
I. Co je to Candida albicans a dieta při kandidóze
II. Recepty vhodné pro dietu při kandidóze
Rejstřík receptů
Sdílet na Twitteru
Sdílet na Facebooku