Česká kuchyně za dob nedostatku
Sleva 10% -
z ceny 268,00 Kč s DPH
Nová cena 241,00 Kč s 10% DPH
Autor - renomovaný kulturní historik - se zaměřil na období roku 1817, kdy téměř v celé Evropě, v důsledku tíživých hospodářských podmínek, způsobených předešlými roky neúrody, zavládl hlad.
Publikace, jejíž první vydání vyšlo v roce 1917, je zaměřena na netypické zdroje obživy, ke kterým se z větší či menší míry muselo uchylovat obyvatelstvo v českých zemích v dobách nedostatku.
Jedná se tak o první kuchařskou knihu budující stálý sociální smír.
Potěší však i zbohatlické gurmány u moderních sporáků či alternativní zdravoživotnístylohledače, kteří mohou společně experimentovat s netradičními bylinami a surovinami.
V době trvající krize recepty stále aktuální.
Desítky receptů pro všechny zájemce o kuchyni nouze aneb kterak lze z lišejníků, bukvic, hlemýžďů a žab vyžíti.
Sdílet na Twitteru
Sdílet na Facebooku