Cibulová marmoška

Cibulová sezona přichází, nějaká ta virózička a cibulový čaj nebo cibule s medem se ve skleničce dá uchovat v lednici na horší časy nebo ji prostě uděláte čerstvou. Při tomto receptu se mi vybaví naprosto vynikající domácí vepřová pečeně na hořčici a cibuli s "tunou" koření, leč tento recept je malinko obměněn a ve finále chutná drobek jinak než ta původní pouze s vínem. Děláme ji často jen k právě uvařenému jídlu a když zbyde, tak šup s ní do sklínky.
Postačí pouze 4 větší cibule a kdo uzná, že by ji snědl v průběhu vaření, ať se loupe třeba s kilem, je to na něm. :-) Pokrájím na měsíčky co nejjemněji a osmahnu na másle přidám kuličky nového koření, sůl, tři až čtyři lžíce třtinového cukru a pepř od oka, hřebíček, malinkou hrstičku tymiánu, nejlépe čerstvé Vavřínové lístky a podliji vínem červeným a dusím dokud cibule nezměkne a užívám si vůni a míchání. Mezi tím ochutnávám s citem. Pokud se mi zdá marmoška již hezky lepkavě konzistentní a skoro hotová, přidám plnotučnou hořčici tak dvě lžíce a ještě pět minut vařím, no a je to.
Za team Cesty mezi světy si požehnaně pochutnejte a co si uvaříte to si snězte .
Sdílet na Twitteru
Sdílet na Facebooku