Domácí kuchařka 1 112 receptů 2.9.2016
Novinka
Sleva 12% -
z ceny 499,00 Kč s DPH
Nová cena 439,00 Kč s 10% DPH
Dobré jídlo je jako umělecké dílo, musíte dokonale zvládnout řemeslo a pak ladíte do kulinářského zázraku.
Víte, že Magdalena Dobromila servírovala „tatarský biftek“?
Domácí kuchařka je grunt české kuchyně. Při čtení si teprve uvědomíte, že už vše bylo vymyšleno a její následovníci už vlastně jen přizpůsobovali její recepty a doporučení době.
Pochopitelně se za 200 let mnohé změnilo, kuchařky mají méně času, ale zase mají různé nástroje, které jim usnadní život, třeba o elektrické troubě, mixéru, krouhači či hnětači si mohla nechat pouze zdát!
Ano, některé recepty jsou složité a vyžadují spoustu času. Také některé ingredience jsou nedostupné. Přežívá názor, že Magdalena Dobromila Rettigová vařila těžce a nemoderně. Omyl!
S Magdalenou Dobromilou si vaření užijete! A navíc je to nesmírně půvabné čtení.
M. D. Rettigová (1785-1845) se stala vskutku průkopnicí nově pojaté kuchařské literatury začátku 19. století.
Sdílet na Twitteru
Sdílet na Facebooku