Éčka v potravinách
Mgr. Lucie Mandelová, Ph.D. a Ing Iva Hrnčiříková pracují ve výzkumu potravin, aktivně publikují a spolupracují s lékařskými středisky, organizují preventivní akce pro veřejnost, přednašejí pro laickou i odbornou veřejnost na téma zdravý životní styl a zdravá výživa.
Ing. Vladimír Klescht se věnuje zdravé výživě a zdravému životnímu stylu.
Všichni tři autoři působí v Brně.
- seznam nevhodných Éček seřazených dle jejich číselných kódů.
- Přílohu, kterou si můžete brát s sebou na nákupy
- Legislativu, která upravuje používání Éček v ČR.
- Rozdělení Éček podle jejich účinku a působení v potravinách (barviva, konzervanty, zahušťovadla atd.)
- Proč se musí Éčka do potravin přidávat.
- Upozornění na opravdu nebezpečná Éčka.
- V jakých potravinách a v jakém množství se mohou Éčka nalézat.
- Pravdy a mýty o působení Éček na lidské zdraví.
Kniha obsahuje:
Tato praktická příručka je srozumitelným, čtivým a soudným pohledem na vlastnosti Éček - přidaných látek v potravinách - a jejich vliv na naše zdraví.
Sdílet na Twitteru
Sdílet na Facebooku