Jak vypálit lepší slivovici

Muzeu lidových pálenic ve slováckém Vlčnově ve Zlínském kraji, slavnostně otevřenému 15. května 2010, aby uchovávalo vzácnou sbírku o pálení z generace na generaci.
Milovníkům pálenky na Slovácku, Valašsku, Hané a Vysočině, aby uchovali dobré tradice pěstitelského pálení
Hobby páleníkům, aby jako alchymisté po kapkách přeměnili ovoce v tekuté zlato
Destilatérům, aby dobré rady uplatnili a vždy napálili čistou, nezávadnou a vychucenou pálenku
Zahrádkářům, aby ze zdravého kvasu bez přidaného cukru napálili ušlechtilou a pravou pálenku
Sadařům, aby do kvasu vypěstovali na slunci vyzráté ovoce lahodné chuti a plné vůně
Příručka, jejímž záměrem je zlepšení jakosti pálenek, je určen a věnována:
Zevrubně je popsána výroba slivovice, meruňkovice, jablkovic a vínovice.
Praktický i odborný výklad podáv stať o destilaci kvasu a její vliv na jakost, složení a zdravotní nezávadnos pálenky.
probírá odrůdy a jakost švestek a jiného ovoce na pálení přípravu kvasu a alkoholické kvašení.
o výrobě slivovice a některých jiných ovocnýc pálenek,
Příručka pojednává
Sdílet na Twitteru
Sdílet na Facebooku