Ochrana zeleniny a ovoce před chorobami a škůdci
Kapesní příručka pro zahrádkáře
Choroba – to je slovo znepokojivé, signalizující stav vyřazení živého organismu z normální funkce, pokles jeho výkonu, oslabení životaschopnosti.
V horším případě i jeho zánik. Tato publikace pojednává o chorobách rostlin, a to rostlin užitkových, tj. zeleniny a ovocných dřevin.
Dvojice autorek, ing. Eva Hrudová a ing. Jana Víchová, patří v oboru rostlinolékařství k našim předním odborníkům.
Do této příručky určené zahrádkářům shrnuly množství poznatků a infomací o chorobách rostlin a o jejich škůdcích všeho druhu. Popsaly příznaky poškození, podle nichž lze určit škůdce i druh choroby a zvolit odpovídající způsob ochrany.
Doporučují nejmodernější tzv. integrovanou metodu, kombinující přirozenou prevenci s chemickou či biologickou ochranou. Svůj výklad autorky doplnily množstvím původních barevných snímků, díky nimž pěstitel bezpečně identifikuje, čím jeho rostlina nebo porost trpí, a s pomocí této příručky dokáže zvolit nejúčinnější způsob zásahu proti zhoubnému patogenu.
Při výběru vhodného ochranného prostředku pomohou pěstiteli obsáhlé tabulky na konci knihy.
Sdílet na Twitteru
Sdílet na Facebooku