Pes, který jedl lanýže - příběhy a recepty z Umbrie
Novinka
Sleva 11% -
z ceny 398,00 Kč s DPH
Nová cena 354,00 Kč s 10% DPH
Víte, co jsou „nahaté“ ravioly, jak se dělá „svaté víno“ a jak chutná scottadito neboli „spálený prst“? Proč je lepší kupovat králíka i s hlavou a co to znamená, když mají těstoviny „duši“? Kde je hlavní město cibule a jaký moučník upekly ženy z Assisi umírajícímu svatému Františkovi? Americká autorka Suzanne Carreiro toho o kulinářských tajemstvích italské Umbrie ví ještě mnohem víc. Její kniha je nejen kuchařkou, ale i cestopisem plným chutí a vůní, průvodcem po restauracích, vinařstvích, polích, sadech a zahradách, i vzpomínkami na lidi, které v tomto starobylém kraji potkala.
Pomáhala jim sklízet šafrán, lisovat víno, vyrábět prosciutto, vypravila se na divoký chřest, na lov lanýžů, slavila v Umbrii Vánoce i další svátky – a sepsala pro vás všechno, co se naučila, včetně mnoha užitečných italských slovíček a hlavně desítek podrobně popsaných receptů a návodů.
Suzanne Carreiro pochází z Kalifornie v USA. Žije ve Svaté Heleně, pracuje jako PR pro vinařství, vede lekce vaření, píše články o jídle a různých receptech pro kulinářské časopisy a potravinářské společnosti. Do Umbrie odjela, aby se naučila italsky a získala materiál pro knihu umbrijských receptů. Nakonec tam strávila řadu měsíců. Ráda se do Umbrie vrací a pořádá tam dokonce výlety s názvem Jezte, pijte, fotografujte..
Sdílet na Twitteru
Sdílet na Facebooku