Příroda se nemýlí... lidé a věda často
Praxe vám přinese stovky různých variant a přesvědčí vás o nejméně 333 přednostech tohoto způsobu stravování.
Čerstvost zesiluje léčebný efekt.
Pět barev a pět chutí je vítáno.
- zbývající procenta tvoří ryby, polévky, ovoce domácího původu, nápoje a občas i vajíčko zapracované do pokrmu
- 30 % různě upravená zelenina domácích druhů
- 5-10 % luštěniny a mořské řasy
- polovinu tvoří celá zrna nebo celozrnné výrobky
Na správně sestaveném makrobiotickém talíři se uplatňuje nejméně 333 zásad, jež můžeme shrnout do několika zá kladních pravidel:
S pocitem úcty a odpovědnosti k potravě, která je nejen základem a zdrojem naší fyzické existence, ale určuje i kvalitu našeho chování a jednání, naši psychiku i duchovní úroveň. Proto může ovlivnit úpadek nebo naopak rozkvět naší civilizace."
Poznatky byly všestranně zkoumány a ověřovány teoreticky i prakticky.
Tato kniha vznikala v průběhu 40 let.
Sdílet na Twitteru
Sdílet na Facebooku