Tajemství klášterní kuchyně pikantní epizody a chutné recepty
Tuto knihu uvítají čtenáři se zájmem o kuchyňské umění at také ti, kteří se zajímají o církevní historii.
Kniha přitom nenabízí jen úctyhodné množství receptů, které si dnešní čtenář může sám vyzkoušet, ale zároveň kuchařské návody prokládá řadou příběhů a historek, mimo jiné o tom, jaký vztah měli ke kuchyni někteří světci, proč pověry prochází žaludkem, čím se zaobírali kuchaři papežů, nebo jak vypadaly církevní posty.
Ve své knize zve čtenáře na exkurzi, jaké pokrmy se v průběhu dějin podávaly na stolech klášterů a církevních dvorů.
Josef Imbach jako teolog dobře ví, že ne jen chlebem živ je člověk, ale že jídlo a pití udržuje tělo i ducha pohromadě.
Rejstřík receptů
Literatura
Památník kuchařce
Jak se svatí dostali k plotně a čarodějnice do kuchyně
O nepříjemném půstu a radostných slavnostech
Pomíjivé radosti věčného města
Chutě kleriků a klášterní pokrmy
Sdílet na Twitteru
Sdílet na Facebooku