Velká kniha o whisky
K poznání se každý musí propít, jak pravil jeden z neuznávanějších znalců tohoto nápoje, Richard Grindal.
Subjektivní faktory, především chuť jednotlivých druhů whisky, jsou zde naopak záležitostí okrajovou, protože autor je toho názoru, že posouzení chuťových vlastností je individuální záležitostí.
Důkladně se zabývá whisky míchanou a v závěru i zaniklými palírnami hlavních oblastí.
Autor uvádí ve velmi širokém záběru přehled whisky a whiskey z jednotlivých palíren Skotska, Irska, USA, Kanady, Japonska i mnoha dalších zemí, hlavní pozornost však věnuje "rodným zemím" whisky - Irsku a zejména Skotsku.
- uvést čtenáře do světa whisky tak, aby si nápoj dovedli vybrat, zejména jim však poskytnout vodítko, aby věděli, z čeho si vlastně mohou vybírat a jak posoudit, co jim opravdu chutná.
Bohatě vypravená kniha si dává poměrně neskromné cíle
Encyklopedie whisky a whiskey
Sdílet na Twitteru
Sdílet na Facebooku