Cesty mezi světy - internetové knihkupectví

Cesty mezi světy

Pozoruhodné knihy - internetové knihkupectví

Přihlášení

Registrace


Základy psychologie emocí

Základy psychologie emocí

Kniha je určenastudentům psychologie a pedagogiky a také těm čtenářům, kteří se zajímají o emocionální inteligenci, ale postrádají základní informace o tom, co vlastně emoce jsou, jaká je jejich dynamika, jakje efektivně kontrolovat a regulovat.
Značnou pozornost autorka věnuje také popisu dynamiky vybraných základních emocí, jako jsou radost, náklonnost, strach, hněv, smutek, překvapení apodobně.
Jsou probítány otázky kontroly a zvládání emocí, včetně vztahu emocí k našemu psychickému a fyzickému zdraví. Popsáno je i emocionální ovlivňování našich poznávacích procesů, tedy změny (v našem vnímání, paměti, usuzování, rozhodování, řešení problémů a ušení) způsobené aktuálními emocionálními stavy.
Těžištěm knihy je problematika soudobého chápání funkcí emocí v našem životě (souvislosti intrapsychické, sociální a vývojové).
Doc. Stuchlíková věnovala svou publikaci novým teoretickým přístupům (emocionální expresi, kognitivním přístupům, některým neuropsychologickým nálezům) a praktickým aplikačním otázkám.
Oblast psychologie emocí byla poměrně dlouhou dobu opomíjena, ale v posledních deseti letech prochází bouřlivým vývojem.

Sdílet na Twitteru Sdílet na Facebooku
Zpět

Registrace
Doprava a platba
Obchodní podmínky
Ochrana osobních údajů
Zásady cookie
Newsletter

Zaregistrujte k odběru Newsletteru

Zasílejte mi prosím newsletter

Cesty mezi světy

email: info@pknihy.cz

tomindo © 2012-2023, systém TomShop 2.5 | www.pknihy.cz | www.pozoruhodneknihy.cz | www.pozoruhodnedarky.cz | www.vilandule.cz