Cesty mezi světy - internetové knihkupectví

Cesty mezi světy

Pozoruhodné knihy - internetové knihkupectví

Přihlášení

Registrace


Čokoláda pokrm bohů

Čokoláda pokrm bohů

Navíc čokoláda je často hlavní složka nebo přísada v potravinách jako zmrzlina, koláče, keksy, buchty a v jiných dezertech.
Když není čokoláda zhotovena v "tabulkách" nebo jiných geometrických tvarech, je často produkována ve formě malých figurek (obvykle zvířat nebo lidí), např. jako zajíc nebo vejce tvarované jako čokoláda na Velikonoce a jiné tvary na Vánoce, svatého Mikuláše a den svatého Valentina. Čokoládové "pusy" jsou dalším populárním tvarem. Čokoláda je často tvarována jako růže.
Kakaová zrna v 80 % čokolády jsou typu Forastero. Stromy Forastero jsou značně robustnější než stromy Criollo a kakaová zrna z nich jsou levnější. Trinitario, hybrid zrn Criollo a Forastero, se používá asi v 10 % čokolády.
Nejvíc ceněna, vzácná a drahá jsou Criollo, zrna z oblasti Mayů (Mexiko a střední Amerika). Jen 10 % čokolády se dělá ze zrn Criollo, která jsou méně hořká a víc aromatická než jiná zrna.
Jsou tři typy kakaových zrn užívaných v čokoládách.
To je obvykle oslazeno cukrem a jinými přísadami a zpracováno do čokoládových tabulek (jádro kterých je též označováno jako čokoláda), nebo do nápoje (zvaného kakao nebo horká čokoláda).
V americkém čokoládovém průmyslu je kakao definováno jako sušina kakaových zrn, kakaové máslo je definováno jako tuková složka, a čokoláda je kombinací sušiny a tuku.
Tento produkt je definován v mnoha zemích jako kakao.
Výsledný produkt je znám jako "čokoláda" (intenzivně ochucená hořká potravina - to je definice čokolády v mnoha slovnících).
Zrna pocházejí z kakaových tobolek - bobů.
Čokoláda je vyráběna z kvašených, pražených a mletých zrnek tropického kakaového stromu Theobroma cacao.
Slovo čokoláda má původ v aztéckém výrazu xocolātl, jenž má stejný význam.
Čokoláda je obvyklá součást mnohých druhů sladkostí, jedna z nejpopulárnějších na světě.
Autoři nás provázejí dějinami této pochutiny a uvádějí přitom mnoho dosud nepublikovaných zajímavostí a postřehů. Kniha je doplněna recepty.

Sdílet na Twitteru Sdílet na Facebooku
Zpět

Registrace
Doprava a platba
Obchodní podmínky
Ochrana osobních údajů
Zásady cookie
Newsletter

Zaregistrujte k odběru Newsletteru

Zasílejte mi prosím newsletter

Cesty mezi světy

email: info@pknihy.cz

tomindo © 2012-2023, systém TomShop 2.5 | www.pknihy.cz | www.pozoruhodneknihy.cz | www.pozoruhodnedarky.cz | www.vilandule.cz